-->
Sastojci
4 velika pileća
prsa
2/3 šalice sjeckanih badema
2 šalice krušnih mrvica
½ žličice crnog papra
1 jaje pomiješati s 2 žlice vode
Biljno ulje za prženje
Priprema
U veliku zdjelu, ubacite zajedno krušne mrvice, bademe i papar.
Umočite pileća prsa u zamućena jaja zatim dobro u bademe i krušne mrvice s paprom.
Zagrijte malo biljnog ulja na srednje laganoj vatri, dodajte pileća prsa i kuhajte oko 4-5 minuta sa svake strane dok ne postane zlatno smeđe boje i hrskav.
Stavite piletinu na plitke staklene posude za pečenje i pecite dodatnih 10-15 minuta na 175 stupnjeva C, ovisno o veličini komada pilića. Poslužite je uz umak od mrkve i grožđica.
Umak od mrkve i grožđica
Popecite zajedno:
2 režnja mljevenog češnjaka
2 žlice maslaca
dodati
½ šalice pileće juhe
60 ml suhog bijelog vina
Kad se smanje tekućine na pola volumena onda dodati
3 žlice naribanih mrkva
4 žlice grožđica
Sol i papar na kraju
Kuhajte dvije minute te završiti dodavanjem
3 žlice maslaca.
Promiješati dobro zajedno i preliti preko pilećih prsa.
2/3 šalice sjeckanih badema
2 šalice krušnih mrvica
½ žličice crnog papra
1 jaje pomiješati s 2 žlice vode
Biljno ulje za prženje
Priprema
U veliku zdjelu, ubacite zajedno krušne mrvice, bademe i papar.
Umočite pileća prsa u zamućena jaja zatim dobro u bademe i krušne mrvice s paprom.
Zagrijte malo biljnog ulja na srednje laganoj vatri, dodajte pileća prsa i kuhajte oko 4-5 minuta sa svake strane dok ne postane zlatno smeđe boje i hrskav.
Stavite piletinu na plitke staklene posude za pečenje i pecite dodatnih 10-15 minuta na 175 stupnjeva C, ovisno o veličini komada pilića. Poslužite je uz umak od mrkve i grožđica.
Umak od mrkve i grožđica
Popecite zajedno:
2 režnja mljevenog češnjaka
2 žlice maslaca
dodati
½ šalice pileće juhe
60 ml suhog bijelog vina
Kad se smanje tekućine na pola volumena onda dodati
3 žlice naribanih mrkva
4 žlice grožđica
Sol i papar na kraju
Kuhajte dvije minute te završiti dodavanjem
3 žlice maslaca.
Promiješati dobro zajedno i preliti preko pilećih prsa.
Nema komentara:
Objavi komentar