-->
Super recept za dodati na vaš vikend jelovnik. Načinite ih noć prije, te pokrijte s plastičnom folijom i stavite ih ravno u hladnjak, potom u toplu peć u jutarnjim satima. Vaši gosti neće brzo zaboraviti taj užitak okusa. Ovaj recept odlično funkcionira s praktički bilo kojim omiljenim džemom.
Za 8 porcija
Sastojci:
Jedan ( 0.45 kg ) paket lisnatog tijesta
Dđem od malina
10 dkg krem sir
1/3 šalice prosijanog kristalnog šećera
prstohvat muškatnog oraščića
½ žličice ekstrakta vanilije
1 jaje + 1 žlica vode protučenog zajedno
3 žlice šećera
Priprema:
Đžem od malina možete jednostavno kupiti u dučanu ili ga
načiniti tako da prokuhate 1 šalicu malinu s 1/3 šalice šećera.
Krem sir smjesa:
Pomiješajte zajedno krem sir, kristalni šećer, ekstrakt vanilije i muškatnog oraščića dok ne dobijete smijesu.
Postavite lisnato tijesto na kvadrate u padelu za pečenje. Stavite otprilike 1 žlicu krem sir smjese u sredinu svakog kvadrata s 1 žlicom đžema od malina ( ili vašeg omiljenog pekmeza ).
Premažite rubove tijesta s stučenim jajem te presavijte suprotne kutove, tako da dobijete oblik trokuta, blago pritiskom na rubove zajedno ih spojite.
Premažite ih smjesom stučenih jaja i pospite sa šećerom. Sve skupa stavite u hladnjak na oko 2O minuta prije nego šta ih počnete peći u zagrijanu pečnicu na oko 195 stupnjeva C te pecite 15-tak minuta ili dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju.
Krem sir smjesa:
Pomiješajte zajedno krem sir, kristalni šećer, ekstrakt vanilije i muškatnog oraščića dok ne dobijete smijesu.
Postavite lisnato tijesto na kvadrate u padelu za pečenje. Stavite otprilike 1 žlicu krem sir smjese u sredinu svakog kvadrata s 1 žlicom đžema od malina ( ili vašeg omiljenog pekmeza ).
Premažite rubove tijesta s stučenim jajem te presavijte suprotne kutove, tako da dobijete oblik trokuta, blago pritiskom na rubove zajedno ih spojite.
Premažite ih smjesom stučenih jaja i pospite sa šećerom. Sve skupa stavite u hladnjak na oko 2O minuta prije nego šta ih počnete peći u zagrijanu pečnicu na oko 195 stupnjeva C te pecite 15-tak minuta ili dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju.
Posluživanje:
Ohladi najmanje 20 minuta i poslužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar