-->
Jedan od najpoželjnijih recepata, pogotovo za božić su ove sniježne kuglice. Dobra sniježna kuglica trebala bi biti mekana, kremasta i slasna, dosta njih smatraju da je recept dosta zahtjevan i izazovan ali ako slijedite upute….ne bi trebalo biti nikakvih problema.
Ključ uspjeha u ovom receptu je duljina vremena koje dajete da se skuha. Preciznije rečeno, to je temperatura,
da smjesa dostigne kad se kuha.
U velikoj posudi za kuhanje, kombinirati i dobro mješati (da ne bi šećer pao na dno) i kuhati zajedno nježno preko srednje visoke topline oko 5 minuta ili dok smjesa dostigne oko 110 stupnjeva C na termometru:
3 šalice šećera
3/4 šalice rastopljeni maslac
1 & 1/4 šalice mlijeka
Kada smjesa počne kuhati vrlo je važno da ga ne miješajte više.
Pomiješajte
3 šalice veliki valjani zob
1 šalica nezaslađen fini kokos
12 žlica kakaa
Dodajte kuhanu smjesu u suhe sastojke dok se dobro neizmješaju i ostavite da odstoje dok se ne ohladi sve dok se smjesa ne bude mogla normalno oblikovati i pripremati. Oblikovati na oko 3.5 – 4cm loptice te ih Kotrljati u kokosu. Smjesa je dovoljna za 40-tak loptica. To bi trebao biti pohranjeno u hladnjaku (vrlo dobro) moja djeca ih jedu zamrznuti cijelo vrijeme.
Nema komentara:
Objavi komentar