-->
Jedan 25
centimetarskog smrznutog lisnatog tijesta odmrznuti.
3 velike jabuke oguljene, šupalje i izrezati na tanke klinove
1 žličica cimeta
½ žličice muškatnog oraščića
3 žlice rastopljeni maslac
4 žlice smeđeg šećera
Postavite tijesto u prekrivenu padelu za pečenje.
Stavite klinove jabuka s maslacem, smeđim šećerom, cimetom i muškatnim oraščićima. Organizirati tako da klinovi budu u jednom sloju na vrhu tijesta, ostavljajući 2.5 cm čistih krajeva. Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva C. Ohladite najmanje 15 minuta prije posluživanja.
Carmel umak
Kuhajte zajedno na srednje jakoj vatri 5 minuta:
1 ¼ šalice smeđeg šećera
1/3 šalice vode
dodati
4 žlice maslaca
I dalje kuhajte dok smjesa ne dostigne 120 stupnjeva C, na termometru slatkiša.
Uklonite iz topline i dodati:
½ šalice vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
Ostatak umaka može biti pohranjen za nekoliko tjedana u hermetičanom kontejneru u hladnjaku.
Super je i za preljev preko sladoleda.
3 velike jabuke oguljene, šupalje i izrezati na tanke klinove
1 žličica cimeta
½ žličice muškatnog oraščića
3 žlice rastopljeni maslac
4 žlice smeđeg šećera
Postavite tijesto u prekrivenu padelu za pečenje.
Stavite klinove jabuka s maslacem, smeđim šećerom, cimetom i muškatnim oraščićima. Organizirati tako da klinovi budu u jednom sloju na vrhu tijesta, ostavljajući 2.5 cm čistih krajeva. Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva C. Ohladite najmanje 15 minuta prije posluživanja.
Carmel umak
Kuhajte zajedno na srednje jakoj vatri 5 minuta:
1 ¼ šalice smeđeg šećera
1/3 šalice vode
dodati
4 žlice maslaca
I dalje kuhajte dok smjesa ne dostigne 120 stupnjeva C, na termometru slatkiša.
Uklonite iz topline i dodati:
½ šalice vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
Ostatak umaka može biti pohranjen za nekoliko tjedana u hermetičanom kontejneru u hladnjaku.
Super je i za preljev preko sladoleda.
Nema komentara:
Objavi komentar