20. 02. 2012.

Recept - Punjeni belgijski tost kremom od brusnice i sira


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Ako to nije najbolji doručak koji ste ikada imali…. Ja bih to nazvao belgijski tost, a ne francuski tost, jer sam koristila belgijski Kruh.:)))


Punjeni belgijski tost kremom od brusnice i sira



Za 4 porcije

Pomiješajte zajedno dok ne dobijete glatku glazuru:
1 dg krem sira
1/3 šalice prosijanog šećera
prstohvat  oraščića
½ žličice ekstrakta vanilije

Izrežite 4 kriške kruha (belgijski, francuski, talijanski ...) duplo tanja nego redovita feta kruha. Izrežite mali đep na svakoj feti na jednoj strani, ostavljajući druge strane netaknute. Pažljivo namazati ¼  smjese sira u džep svake fete kruha. Na drugoj strani džepa lagano namazati pekmez od brusnice.

Izmjašajte i protucite zajedno:
2 jaja
2 žlice vrhnja
¼ žličice soli
¼ žličice cimeta
½ žličice ekstrakta vanilije

Umočite fete kruha u smjesu od jaja i pržite preko srednje topline u 3 žlice maslaca. 

Poslužite sa šećerom u prahu, javorov sirup ili oboje!
Zamijenite svoj ​​omiljeni pekmez umjesto brusnice…kao što je malina, borovnica ili sl.


1 komentar:

  1. Napravila sam to nedavno ...... Svi su ga voljeli. Definitivno ću to učiniti ponovno. Hvala za ukusan recept

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...