-->
Ja uvijek načinim duplo više mesnih okruglica kao što je i u ovom receptu, skuham ih i zamrznem polovicu. Još jedan brzi obrok, praktički spreman u zamrzivaču kada ga trebamo. U slučaju krajnje nužde samo ih treba zagrijati i poslužiti sa marinarom, senfom ili roštilj umakom, kao brzo predjelo …i to je to.
za 6 porcija
Za mesne okruglice:
Pomiješajte sve dok se dobro ne izmiješa:
45 dkg vaših omiljenih kobasica, uklonjenih iz crijeva
45 dkg mljevenog mesa
1 jaje
1 šalica krušnih mrvica, gruba
½ žličice majčine dušice
½ žličice nasjeckanog ružmarina
½ žličice soli
1 žličica svježe mljeveni crni papar
Forma za 3.5cm loptice te pržite u 3 žlice maslinovom ulju.
Za umak:
Pirjajte na 3 žlice maslinovom ulju
½ srednjeg luka, mljeveno
3 režnja ( češnja ) češnjaka mljevena
dodati:
80 dkg mljevene rajčice
50 dkg može umak od rajčica
1 žličica mljevenog crnog papra
½ žličice soli
2 žličice origana
2 žličice bosiljka
¾ žličice cimeta
¾ žličice muškatnog oraščića
1 sitno naribana mrkva, velika
2 žlice smeđeg šećera
½ šalice crvenog vina
10 dkg dimljene ( sušene ) slanine, isjeckana na male komade.
Kuhajte oko sat vremena prije dodavanja mesnih okruglica te kuhajte dodatnih 10 minuta. Neposredno prije posluživanja, završiti umak dodavanjem
¼ šalice vrhnja
Poslužite preko 70 dkg svježe tjestenine, kuhane s naribanim parmezanom.
Nema komentara:
Objavi komentar