-->
Potraga za savršenim smeđim receptom je prilično česta dugogodišnja potraga za mnoge pekara. Pokušala sam mnoge recepte u proteklih 30 godina u kuhinji, ali ovo je definitivno najbolji koji sam napravila. Ako ste oprezni da se ne naradite od pečenja…..oprezno. Uživajte…..:))))
Sastojci
3/4 šalice brašna
2 žlica kakao u prahu
1/4 čajna žličica soli
1/2 šalice maslaca
5 kvadrata nezaslađena čokolada
3/4 cup granulirani šećer
¼ šalice svjetlo smeđi šećer
3 velika jaja
1 žličica ekstrakt vanilije
3/4 šalice polu slatke čokolade
2 žlica kakao u prahu
1/4 čajna žličica soli
1/2 šalice maslaca
5 kvadrata nezaslađena čokolada
3/4 cup granulirani šećer
¼ šalice svjetlo smeđi šećer
3 velika jaja
1 žličica ekstrakt vanilije
3/4 šalice polu slatke čokolade
Priprema
Prosijati zajedno brašno, kakao i sol. Rastopiti maslac zajedno s nezaslađenom čokoladom na laganoj vatri.Potom maknite sa šporeta i ohladite da bude mlaka. Dodajte jaja, vanilije i šećera. Umiješajte vrlo dobro dok se šećer otopi.
Nježno zamješajte sa suhim sastojcima i poluslatkom čokoladom.
Ulijte tijesto u četvrtanu padelu dubine 20-ak za pečenje koja je obložena papirom i namaščena. Pecite oko pola sata na 175 stupnjeva C ili dok površina po sredini kolača ne bude suha i čvrsta. Čačkalica test neće raditi za ovaj recept, te čete misliti da je sredina još uvijek tekuća. Nemojte previše peći kolače, da ne ostane suh nego vlažan i ukusan.
Izrežite na kvadrate kada se potpuno ohladi i pojedinačno smrzavanje s čokoladom ganache.
Čokolada Ganache
Skuhati ½ šalice vrhnja i promiješati u 2 šalice polu-slatke čokolade čips dok ne bude potpuno glatka. Ohladi malo prije nanošenja glazure kolača.
Prosijati zajedno brašno, kakao i sol. Rastopiti maslac zajedno s nezaslađenom čokoladom na laganoj vatri.Potom maknite sa šporeta i ohladite da bude mlaka. Dodajte jaja, vanilije i šećera. Umiješajte vrlo dobro dok se šećer otopi.
Nježno zamješajte sa suhim sastojcima i poluslatkom čokoladom.
Ulijte tijesto u četvrtanu padelu dubine 20-ak za pečenje koja je obložena papirom i namaščena. Pecite oko pola sata na 175 stupnjeva C ili dok površina po sredini kolača ne bude suha i čvrsta. Čačkalica test neće raditi za ovaj recept, te čete misliti da je sredina još uvijek tekuća. Nemojte previše peći kolače, da ne ostane suh nego vlažan i ukusan.
Izrežite na kvadrate kada se potpuno ohladi i pojedinačno smrzavanje s čokoladom ganache.
Čokolada Ganache
Skuhati ½ šalice vrhnja i promiješati u 2 šalice polu-slatke čokolade čips dok ne bude potpuno glatka. Ohladi malo prije nanošenja glazure kolača.
Ovo izgleda kao veliko zlo .... zarazno! Možda ću morati početi na dijetu (opet) od ponedjeljaka
OdgovoriIzbriši