-->
Vrlo povoljan i svestran recept, pogotovo za one koji prave vlastite pekmeze. Možete spremiti hrskave komadiće u hladnjak u hermetičku posudui te po potrebi jednostavno podgrijati na oko 5 minuta u vrućoj pećnici dok se zagrije vaš kompot od voča na šporetu ili u mikrovalnoj pećnici. Te isto tako isprobati s vašim omiljenim pekmezom ( đemom ).
Za komadiće pite:
1 žličica praška za pecivo
1 šalica valjanih zoba (veliki)
1/3 šalica badema
1 šalica brašna
½ šalice smeđeg šećera
U veliku zdjelu ubacite zajedno:
Rukama dobro i temeljito izmješati kroz suhe sastojke:
¾ šalice maslaca, izrezati u male kocke
Pritisnite suhe sastojke zajedno rukama a zatim razmrviti na male komadiće veličine zalogaja te ih stavite u padelu za pečenje u jednom sloju. Pecite na 210 stupnjeva C, 25 minuta.
Za kompot brusnice i jabuke:
U malom lonac za pirjanje, lagano kuhati zajedno oko 20 minuta
1 ½ šalice brusnica
½ šalice šećera
Tijekom zadnjih 5 minuta dodati
2 srednje jabuke izrezati na debele kriške
Za Vanilla glazuru:
1 šalica šećernog šlaga
½ žličice ekstrakta vanilije
Nekoliko kapi mlijeka, što je dovoljno da bi glazura postala tekuće konzistencije.
Posluživanje
1 žličica praška za pecivo
1 šalica valjanih zoba (veliki)
1/3 šalica badema
1 šalica brašna
½ šalice smeđeg šećera
U veliku zdjelu ubacite zajedno:
Rukama dobro i temeljito izmješati kroz suhe sastojke:
¾ šalice maslaca, izrezati u male kocke
Pritisnite suhe sastojke zajedno rukama a zatim razmrviti na male komadiće veličine zalogaja te ih stavite u padelu za pečenje u jednom sloju. Pecite na 210 stupnjeva C, 25 minuta.
Za kompot brusnice i jabuke:
U malom lonac za pirjanje, lagano kuhati zajedno oko 20 minuta
1 ½ šalice brusnica
½ šalice šećera
Tijekom zadnjih 5 minuta dodati
2 srednje jabuke izrezati na debele kriške
Za Vanilla glazuru:
1 šalica šećernog šlaga
½ žličice ekstrakta vanilije
Nekoliko kapi mlijeka, što je dovoljno da bi glazura postala tekuće konzistencije.
Posluživanje
Napravite ( postavite ) desert tako da komadiće pite raspete iznad voćnog kompota u pojedinaćnim
posudama i prelijte ih s glazurom od vanilije, u slast J
Nema komentara:
Objavi komentar