-->
Za 6 porcija
Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja
4 režnja nasjeckanog češnjaka
6 očišćenih pileća prsa
0.45 kg paket smrznutog lisnatog tijesta
8 žlica nasjeckanog svježeg origana
1/3 šalice svježeg naribanog parmezana
17 dkg mozzarella sir
1 jaje + 1 žlica vode stučeno jaje
½ šalica sjeckanih gljiva
1/3 šalice piletina zaliha
¼ šalice bijelog vina
½ žličice kima začina
Sol i papar
½ šalice vrhnja
Priprema:
Ugrijte maslinovo ulje u tavi, preko srednje jake vatre i pecite pileća prsa.
Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja
4 režnja nasjeckanog češnjaka
6 očišćenih pileća prsa
0.45 kg paket smrznutog lisnatog tijesta
8 žlica nasjeckanog svježeg origana
1/3 šalice svježeg naribanog parmezana
17 dkg mozzarella sir
1 jaje + 1 žlica vode stučeno jaje
½ šalica sjeckanih gljiva
1/3 šalice piletina zaliha
¼ šalice bijelog vina
½ žličice kima začina
Sol i papar
½ šalice vrhnja
Priprema:
Ugrijte maslinovo ulje u tavi, preko srednje jake vatre i pecite pileća prsa.
Dodajte sjeckani češnjak u drugoj polovici pečenja, te zasolite i
zapaprite po želji. Budite
oprezni da ne raskuhate piletinu.
Izvadite piletinu iz posude te je ohladite.
Za umaku od gljiva:
Prođite i ulijte u posudu bijelo vino. Dodajte pileću zalihu i kumin te pecite preko srednjeg plamena dok ne dođe na pola tekučine. Dodajte gljive te pirjajte dodatnih 2 minute prije dodavanja vrhnja. Pirjati dok se umak ne zgusne malo.
Izvadite piletinu iz posude te je ohladite.
Za umaku od gljiva:
Prođite i ulijte u posudu bijelo vino. Dodajte pileću zalihu i kumin te pecite preko srednjeg plamena dok ne dođe na pola tekučine. Dodajte gljive te pirjajte dodatnih 2 minute prije dodavanja vrhnja. Pirjati dok se umak ne zgusne malo.
Pripremite dva
sloja po 25 cm kvadrata smrznutog lisnatog tijesta u padeli za pečenje. Položite tri pileća prsa na jednoj strani, na svakom komadu tijesta. Pospite nasjeckanim origanom a onda sirom. Premažite rubove tijesta s stučenim jajem te preklopite drugu polovicu tijesta preko napunjene polovice. Pritiskom na
rubove tijesta zajedno spojite obe polovice.
Stavite u
hladnjak na oko
20 minuta da se ohladi lisnato tijesto jer se najbolje peče kad dolaze iz hladnog frižidera u vrlo toplu peć.
Iz hladnjaka stavite u zagrijanu pećnicu ( 215 stupnjeva C )
na oko 20 do 25 minuta ili dok tijesto ne dobije ravnomjerno tamno zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji 10 minuta prije rezanja na pojedinačne porcije. Prelijte s umakom od gljiva i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar