-->
Sviđa mi se korištenje bilo kojeg dimljenog sira u umaku od badema i podloge s pomiješanim mrvicama, ukusan je dodatak.
za 4-6 porcija
Započnite kuhanje
2 šalice srednje veličine školjkaste tjestenine
Također ćete trebati oko
2 šalice srednje veličine školjkaste tjestenine
Također ćete trebati oko
0.45kg plodovi mora
Nekuhanih kozica ili srednje veličine školjka ili velike komade skuhanog jastoga, rakova ili kombinacijom svih navedenih.
Za umak:
U mikrovalnoj pećnici, opariti
2 šalice punomasnog mlijeka
Nekuhanih kozica ili srednje veličine školjka ili velike komade skuhanog jastoga, rakova ili kombinacijom svih navedenih.
Za umak:
U mikrovalnoj pećnici, opariti
2 šalice punomasnog mlijeka
U srednjoj tavi za umake preko srednje topline, kuhati zajedno oko 2 minute
3 žlice maslaca
2 žlice brašna
¼ žličice crnog papra
½ žličice morske soli
Mješajući stalno, polako sipati u opareno mlijeko. Nastavite kuhati još 2 minute uz stalno miješanje.Razmutiti u:
10 dkg dimljenom siru, naribanom (možete zamijeniti i s parmezanom)
1 žličica estragona
2 žlice senfa
Ručnom željeznom rešetkom i pomiješati zajedno
15 dkg mozzarella
15 dkg Elmmentaler, švicarski sir, ili neki po vašim željama.
8-10 šalica maslaca stavite u tepsiju. Stavite 1/3 tijesta na dnu posude. Ulijte 1/3 umaka. Postaviti po tome polovinu plodova mora na površinu. Ponavljajte slojeve te završava sa sirom na vrhu.
preljev
1 šalica kreker ili krušne mrvice
1/2 šalice badema
2 žlice rastopljeni maslac
1 žličica estragona
Prstohvat crnog papra.
Pokrijte lonac jela i pecite na 190 stupnjeva C na oko 30 minuta. Otkriti i kuhajte 15 minuta dulje. Ako ovaj recept udvostručite, dodajte dodatno vrijeme pečenja i veći lonac za jelo.http://uzitak-okusa.blogspot.com/2012/03/recepti-za-kolace-sladoled-od-vanilije.html
3 žlice maslaca
2 žlice brašna
¼ žličice crnog papra
½ žličice morske soli
Mješajući stalno, polako sipati u opareno mlijeko. Nastavite kuhati još 2 minute uz stalno miješanje.Razmutiti u:
10 dkg dimljenom siru, naribanom (možete zamijeniti i s parmezanom)
1 žličica estragona
2 žlice senfa
Ručnom željeznom rešetkom i pomiješati zajedno
15 dkg mozzarella
15 dkg Elmmentaler, švicarski sir, ili neki po vašim željama.
8-10 šalica maslaca stavite u tepsiju. Stavite 1/3 tijesta na dnu posude. Ulijte 1/3 umaka. Postaviti po tome polovinu plodova mora na površinu. Ponavljajte slojeve te završava sa sirom na vrhu.
preljev
1 šalica kreker ili krušne mrvice
1/2 šalice badema
2 žlice rastopljeni maslac
1 žličica estragona
Prstohvat crnog papra.
Pokrijte lonac jela i pecite na 190 stupnjeva C na oko 30 minuta. Otkriti i kuhajte 15 minuta dulje. Ako ovaj recept udvostručite, dodajte dodatno vrijeme pečenja i veći lonac za jelo.
Nema komentara:
Objavi komentar