-->
Uz vrijeme pripreme
od samo 15-ak minuta, osim za pečenje te činjenica da je najbolje poslužena topla, ovaj
recept je još
jedan od onih koji se mogu napraviti u kratkom vremenu, te
je doista
koristan i vrlo ukusan.
Zagrijte pećnicu
na 175 stupnjeva C.
Koristiti plitku kvadratnu padelu
¼ šalice rastopljeni maslac
½ šalice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
½ žličice muškatnog oraščića
Miješajte dok se dobro neizmješaju te ravnomjerno natopite dno padele. Organizirati u jednom sloju a na vrhu smjesa cimeta i šećera:
4 srednje jabuke, oguljene i narezane, šuplje ( očišćene )
Pospite ravnomjerno jabuke:
¾ šalice borovnica
Koristiti plitku kvadratnu padelu
¼ šalice rastopljeni maslac
½ šalice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
½ žličice muškatnog oraščića
Miješajte dok se dobro neizmješaju te ravnomjerno natopite dno padele. Organizirati u jednom sloju a na vrhu smjesa cimeta i šećera:
4 srednje jabuke, oguljene i narezane, šuplje ( očišćene )
Pospite ravnomjerno jabuke:
¾ šalice borovnica
Za kolač:
krema
½ šalice maslaca
½ šalice šećera
dodati
2 jaja, jedan po jedan
2 kesice ekstrakt vanilije
U zasebnu zdjelu prosijati zajedno:
2 šalice brašna
2 žličice praška za pecivo
Dodajte suhe sastojke u smjesu kreme, naizmjence te
1 čaša kiselog mlijeka
počinje i završava sa suhim sastojcima.
Ulijte tijesto za tortu ravnomjerno u padelu i pripremljena voća i pecite na 175 stupnjeva C otprilike 45 - 60minutes ili dok čačkalica ubodena u tortu po sredini padele ne izađe čista.
Poslužite toplo sa sladoledom od vanilije ili šlagom.
krema
½ šalice maslaca
½ šalice šećera
dodati
2 jaja, jedan po jedan
2 kesice ekstrakt vanilije
U zasebnu zdjelu prosijati zajedno:
2 šalice brašna
2 žličice praška za pecivo
Dodajte suhe sastojke u smjesu kreme, naizmjence te
1 čaša kiselog mlijeka
počinje i završava sa suhim sastojcima.
Ulijte tijesto za tortu ravnomjerno u padelu i pripremljena voća i pecite na 175 stupnjeva C otprilike 45 - 60minutes ili dok čačkalica ubodena u tortu po sredini padele ne izađe čista.
Poslužite toplo sa sladoledom od vanilije ili šlagom.
Za 9 -12 porcija
Nema komentara:
Objavi komentar