01. 03. 2012.
Recept - Goveđi gulaš
-->
Ovo jelo priprema se od goveđeg mesa a ima ime mađarsko. Ne zove se svinjski ili teleći gulaš, nego paprikaš. Razlikuje se više vrsta gulaša po vrstili ili pozicijama govedine.
Sastojci:
60 dkg sočne govedine
25 dkg krumpira
1 žlica masti
3 - 4 luka
juha ili voda
sol i papar po ukusu
malo mažunare
malo paprike
Priprema:
Za 60 dkg sočne govedine ( najbolje vrata bez kosti ), stavi se ugrijati dobra žlica masti, na kojoj se užute 3 - 4 isjeckana luka a zatim užutiti meso, neprestano miješajući, dok se sok ne zgusne i dolijeva se juhom ili vodom.
Posoli se i zapapri po ukusu, doda se malo mažunare i paprike te kuha 2 i 1/2 sata. Uz meso se može kuhati i 25 dkg na komadiće izrezana krumpira.
Sok mora biti taman i gust. Kad se žuti luk, zalije se najprije s 2 žlice hladne vode, opet opetuje i pusti kuhati da sok postane gust a luk ružičast, tada se doda meso.
Posluživanje:
Gulaš se služi sam ili s pireom od krumpira ili s tvrdo kuhanom purom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar