20. 02. 2012.

Recept - Bademovo ljeto ( pileća prsa )


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->


Bademovo ljeto ( pileća prsa )



Sastojci
4 velika pileća prsa
2/3 šalice sjeckanih badema
2 šalice krušnih mrvica
½ žličice crnog papra
1 jaje pomiješati s 2 žlice vode 
Biljno ulje za prženje

Priprema
U veliku zdjelu, ubacite zajedno krušne mrvice, bademe i papar.
Umočite pileća prsa u zamućena jaja zatim dobro u bademe i krušne mrvice s paprom.
Zagrijte malo biljnog ulja na srednje laganoj vatri, dodajte pileća prsa i kuhajte oko 4-5 minuta sa svake strane dok ne postane zlatno smeđe boje i hrskav.

Stavite piletinu na plitke staklene posude za pečenje i pecite dodatnih 10-15 minuta na 175 stupnjeva C, ovisno o veličini komada pilića. Poslužite je uz umak od mrkve i grožđica.


Umak od mrkve i grožđica
Popecite zajedno:
2 režnja mljevenog češnjaka
2 žlice maslaca

dodati
½ šalice pileće juhe
60 ml suhog bijelog vina

Kad se smanje tekućine na pola volumena onda dodati

3 žlice naribanih mrkva
4 žlice grožđica 
Sol i papar na kraju

Kuhajte dvije minute te završiti dodavanjem
3 žlice maslaca.
Promiješati dobro zajedno i preliti  preko pilećih prsa.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...