27. 02. 2012.

Recept - Piletina s Origanom u lisnatom tijestu s kremastim umakom od gljiva


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->

Piletina s Origanom u lisnatom tijestu s kremastim umakom od gljiva

Za 6 porcija

Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja
4 režnja nasjeckanog češnjaka
6 očišćenih pileća prsa
0.45 kg paket smrznutog lisnatog tijesta
8 žlica nasjeckanog svježeg origana
1/3 šalice svježeg naribanog parmezana
17 dkg  mozzarella sir
1 jaje + 1 žlica vode stučeno  jaje
½  šalica sjeckanih gljiva
1/3 šalice piletina zaliha
¼ šalice bijelog vina
½ žličice kima začina
Sol i papar
½ šalice vrhnja

Priprema:
Ugrijte maslinovo ulje u tavi, preko srednje jake vatre i pecite pileća prsa.
Dodajte sjeckani češnjak u drugoj polovici pečenja, te zasolite i zapaprite po želji. Budite oprezni da ne raskuhate piletinu.

Izvadite piletinu iz posude te je ohladite.

Za umaku od gljiva:
Prođite i ulijte u posudu bijelo vino. Dodajte pileću zalihu i kumin te pecite preko srednjeg plamena dok ne dođe na pola tekučine. Dodajte gljive te pirjajte dodatnih 2 minute prije dodavanja vrhnja. Pirjati dok se umak ne zgusne malo.


Pripremite dva sloja po 25 cm kvadrata smrznutog lisnatog tijesta u padeli za pečenje. Položite tri pileća prsa na jednoj strani, na svakom komadu tijesta. Pospite nasjeckanim origanom a onda sirom. Premažite rubove tijesta s stučenim jajem te preklopite drugu polovicu tijesta preko napunjene polovice. Pritiskom na rubove tijesta zajedno spojite obe polovice. 
Stavite u hladnjak na oko 20 minuta da se ohladi  lisnato tijesto jer se najbolje peče  kad dolaze iz hladnog frižidera u vrlo toplu peć. 
Iz hladnjaka stavite u zagrijanu pećnicu  ( 215 stupnjeva C ) na oko 20 do 25 minuta ili dok tijesto ne dobije ravnomjerno tamno zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji 10 minuta prije rezanja na pojedinačne porcije. Prelijte  s umakom od gljiva i poslužite.





Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...