20. 02. 2012.

Recept - Pečena piletina s limunom i češnjakom


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Tri receptia su sadržana koji danas idu dobro zajedno, za potpuni meni večeru.


Pečena piletina s limunom i češnjakom


Sastojci

Jedna cijela kokoš (težine oko 1.3kg)
1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 limun tanko narezan
3 svežnja češnjaka narezana
½ žličice kaduljinog začina
Sol i papar

Operite je i posušite izvanka i iznutra kokoše. Šupljinu zasolite i zapaprite.
Popustite kožu na prsima i nogama tako da lagano prstima pritiskate između kože i mesa, pazite da ne oštetite kožu.
Postavite par kriška češnjaka na svaku krišku limuna i staviti ih pod kožu piletine, pokrivajući što je moguče više noge, bedra i prsa. Stavite ostatak u šupljinu piletine. Zavežite noge piletine zajedno pomoču žice te i krila također tako da zatvaraju šupljinu što omogučava da arome ostanu u piletini. Zauljite i utrljajte cijelu piletinu izvana sa maslinovim uljem, zasasolite i zapaprite te pospite kaduljinim začinom.

Pecite u zatvorenoj posudi (može i vatrostalna posuda za pečenje) neotvarajući na oko 190 stupnjeva C, peći oko 1 ½ sata ili dok koža piletine ne postane jednoliko smeđa.


Posluživanje
Ostavite piletinu da odstoji 10 minuta prije rezanja i posluživanja. Dobro se slaže s toplim medom, prženim povrćem i kuhanom rižom ili po vašem guštu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...