28. 02. 2012.

Recept - Pečeni krumpir s limun i origanom


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->

Odličan dodatak svinjskim kotletima s žara ili pečenoj svinjetini kao šta je prikazano na slici.


Pečeni krumpir s limun i origanom

za 4 porcije

Sastojci:
Operite i osušite 6 srednje crvenih ili žutih krumpira. Nasjecite ih na oko 2.5cm kocke i stavite u veliku zdjelu. Dodati:

2 režnja ( češnja ) češnjaka mljevena
2 žlice nasjeckanog origana
sok od jednog limuna
2 žlice sjeckani vlasac
1 žličica crnog papra
1/2 žličice soli
4 žlice maslinovog ulja

Priprema:
Stavite sve zajedno u posudu za pečenje i pecite na 190 stupnjeva C oko 30 minuta ili dok krumpir ne dobije zlatno smeđu boju. Promješajte krumpire par puta tokom pečenja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...