23. 02. 2012.

Recepti za kolaće - Strudle od jabuke s umakom od karamele


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->


Strudle od jabuke s umakom od karamele


Jedan 25 centimetarskog smrznutog lisnatog tijesta odmrznuti.
3 velike jabuke oguljene, šupalje i izrezati na tanke klinove
1 žličica cimeta
½ žličice muškatnog oraščića
3 žlice rastopljeni maslac
4 žlice smeđeg šećera

Postavite tijesto u prekrivenu padelu za pečenje.

Stavite klinove jabuka s maslacem, smeđim šećerom, cimetom i muškatnim oraščićima. Organizirati tako da klinovi budu u jednom sloju na vrhu tijesta, ostavljajući 2.5 cm čistih krajeva. Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva C. Ohladite najmanje 15 minuta prije posluživanja.


Carmel umak

Kuhajte zajedno na srednje jakoj vatri 5 minuta:

1 ¼ šalice smeđeg šećera
1/3 šalice vode

dodati
4 žlice maslaca

I dalje kuhajte dok smjesa ne dostigne 120 stupnjeva C, na termometru slatkiša.
Uklonite iz topline i dodati:

½ šalice vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije

Ostatak umaka može biti pohranjen za nekoliko tjedana u hermetičanom kontejneru u hladnjaku.
Super je i za preljev preko sladoleda.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...