20. 02. 2012.

Recepti za kolaće - Krem torta čokoladne naranće brusnice i sira


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Ovo je recept koji je rezultirao od prije par dana od pečenja i neuredne kuhinje. U mom frižideru su lonac čokolade, neki sirup od naranče, korice naranče, krema od sira Mousse i pekmez od brusnice. Posložila je i poslala u vrtić moje djece za poslasticu


Krem torta čokoladne naranće brusnice i sira





Sastojci:
6 jaja odvojiti, sobna temperatura
1 šalica šećera
½ žličice limunove arome
1 žličica ekstrakta vanilije
Prosijati zajedno:
1 šalica brašna
1 žličica praška za pecivo

Tući žumanjke i ½ šalice šećera dok ne postane pjenasta.
Tući bjelanjke dok ne postanu pjenušavi. Dodajte ½ šalice šećera postupno dok se jaja ne stisnu. Polako i postupno posipati brašno i prašak za pecivo dok se u potpunosti ne izmješaju u bjelanjku. Uliti protučeni žumanjak u tijesto zajedno sa aromama i dobro promješati.
Ulijte u podmazanu okruglu posudu za pečenje visine oko 25 cm i pecite na 160 stupnjeva C oko 25-30 minuta ili dok sedina torte se ne vratiti kada se dotakne. Ohladi u potpunosti i izrezati svaki sloj na pola horizontalno.

Narančin sirup
Kuhati lagano oko 10 minuta
Sok i korice 1 naranče
1/4 šalice vode
1/2 šalice šećera

Procijedite kroz cijedilo i ostavite da se ohladi. Možete narezati naranču za krajnje ukrašavanje torte. Samo ih rasporedite na neke papirnate salvete i pustiti da se osuše.
Pekmez od brusnice možete koristiti kupovni iz ducana ili ga jednostavno sami napraviti.



kuha se zajedno oko 20 minuta:
1 ½ šalice brusnica
¾ šalice šećera
1/8 šalice vode


Krem sir za punjenje
1.15 dkg krem ​​sir
1/3 šalice prosijanog šećera
½ šalice vrhnja
½ žličice ekstrakta vanilije
¾ šalice prosijanog šećera
1 žlica Grand Marnier, rakije ili ruma (nije obavezno)

Protući kremu dok se ne stvoru meki vrhovi s 1/3 šalice šećer za glazuru. Dodajte vrhnje sir polako i kontinuirano. Dodajte 3/4 šalice prosijanog šećera glazuri i protucite. Dodajte vaniliju i Grand Marnier i protucite dok ne postane glatko. Držite punjenje ohlađeno dok ne bude spremno  za korištenje.

Čokolada Ganache
0.45 kg polu-slatka čokolada za kuhanje
¾ šalice vrhnja
Grijte polagano preko vrele vode dok ne postane glatko bez komadića.
Prelijte cijeli kolač s čokoladom ganache. Ukrasite i ukrasiti po želji.

Za sastavljanje torte tortu razrežite u četiri sloja. Premažite svaki od slojeva s narančinim sirupom. Naizmjenične slojeve puniti krem sirom i pekmezom od brusnice. Prelijte cijeli kolač s čokoladom ganache i ukrasiti s komadićima  naranče po želji.


1 komentar:

  1. Ova torta izgleda apsolutno ukusna. Volim brusnicu i krem sir. Mogla bi to napraviti za moju majku, rođendan joj je danas

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...