27. 02. 2012.

Recept - Đžem od Malina s krem sirom


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->

Super recept za dodati na vaš vikend  jelovnik. Načinite ih noć prije, te pokrijte s plastičnom folijom i stavite ih ravno u hladnjak, potom u toplu peć u jutarnjim satima. Vaši gosti neće brzo zaboraviti taj užitak okusaOvaj recept odlično funkcionira s praktički bilo kojim omiljenim džemom.


Đžem od Malina s krem sirom

Za 8 porcija

Sastojci:
Jedan ( 0.45 kg ) paket lisnatog tijesta
Dđem od malina
10 dkg krem sir
1/3 šalice prosijanog kristalnog šećera
prstohvat muškatnog oraščića
½ žličice ekstrakta vanilije
1 jaje + 1 žlica vode protučenog zajedno
3 žlice šećera

Priprema:
Đžem od malina možete jednostavno kupiti u dučanu ili ga načiniti tako da prokuhate 1 šalicu malinu s 1/3 šalice šećera.
Krem sir smjesa:
Pomiješajte zajedno krem sir, kristalni šećer, ekstrakt vanilije i muškatnog oraščića dok ne dobijete smijesu.

Postavite lisnato tijesto na kvadrate u padelu za pečenje. Stavite otprilike 1 žlicu krem sir smjese u sredinu svakog kvadrata s 1 žlicom đžema od malina ( ili vašeg omiljenog pekmeza ).

Premažite rubove tijesta s stučenim jajem te presavijte suprotne kutove, tako da dobijete oblik trokuta, blago pritiskom na rubove zajedno ih spojite.

Premažite ih smjesom stučenih jaja i pospite sa šećerom. Sve skupa stavite u hladnjak na oko 2O minuta prije nego šta ih počnete peći u zagrijanu pečnicu na oko 195 stupnjeva C  te pecite 15-tak minuta ili dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju. 

Posluživanje:
Ohladi najmanje 20 minuta i poslužite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...