-->
Ove hrskave pržene palačinke od krumpira su popularni prilog u našoj kući već dugi niz godina. To je izvrstan recept, može se eksperimentirati s dodavanjem raznih začina kao šta je sjeckani luk ili svježe bilje. Moj osobni favorit je češnjak i parmezan kao šta je prikazano na slici. Izvrstan je kao prilog mesu s roštilja, piletini ili svinjskim kotletima ili čak kao dodatak brzoj večeri. Te ih i djeca obožavaju.
Veličina ugriza s malo vrhnja s preljevom od dimljenog lososa te
posut s prženim češnjakom i sitno nasjeckanim začinskim kobasicama ( ili čak
ajvarom ), ovaj recept može učiniti prilično impresivnim hrskavim zalogajem.
Za 8 komada, Služi za 4 porcije
Sastojci:
4 šalice naribanog krumpira
1 režanj ( češanj ) češnjaka, vrlo sitno mljeveno
Sol i papar
½ šalice svježe ribani parmezan
1 stučeno jaje
3 žlice brašna
4 šalice naribanog krumpira
1 režanj ( češanj ) češnjaka, vrlo sitno mljeveno
Sol i papar
½ šalice svježe ribani parmezan
1 stučeno jaje
3 žlice brašna
Priprema:
Iscjedite što je više moguće vodu iz ribanog krumpira. Dodajte sve preostale sastojke i promješajte ih dok se dobro ne izmješaju.
Zagrijte nekih 1 cm ulja u veću teflon tavu za pečenje, preko srednje niskog do srednjeg plamena. Ubacite smjesu od palačinke, ½ šalice mjerice u vrelo ulje, te je raširite tako da bude oko 1 cm debljine. Pržiti do zlatno smeđe boje na jednoj strani, a zatim okrenuti te pržiti i drugu stranu do zlatno smeđe boje.
Iscjedite što je više moguće vodu iz ribanog krumpira. Dodajte sve preostale sastojke i promješajte ih dok se dobro ne izmješaju.
Zagrijte nekih 1 cm ulja u veću teflon tavu za pečenje, preko srednje niskog do srednjeg plamena. Ubacite smjesu od palačinke, ½ šalice mjerice u vrelo ulje, te je raširite tako da bude oko 1 cm debljine. Pržiti do zlatno smeđe boje na jednoj strani, a zatim okrenuti te pržiti i drugu stranu do zlatno smeđe boje.
Posluživanje:
Posušite ih na papirnate ručnike te ih Poslužite s kiselim vrhnjem i sjeckanim zelenim lukom.
Nema komentara:
Objavi komentar