28. 02. 2012.

Recept - Super brzi i ukusni škampi s tjesteninom


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->

Često sam se pitao za brzi obrok dok je vrijeme isticao. To je vjerojatno kralj vremena među receptima. Možete imati to na stolu ispod 20 minuta.

Super brzi i ukusni škampi s tjesteninom

za 4 porcije

Sastojci:
Jedan pak od 35 dkg svježe tjestenine, kuhane
1 ½ kg velikih nekuhanih škampi, očišćene
3 režnja ( češnja ) češnjaka mljevena
6 žlica maslaca
6 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
Sok od 1/2 limuna
2 šalice bijelog vina
Korica od pola limuna
¼ šalice nasjeckanog svježeg peršina (ili bilo koja druga biljka, vaše omiljeno, zmijina trava,koromoač lišće, origano.)
¼ žličice crvene čile pahuljice ( po želji )
Sol i papar

Priprema:
Započnite s topljenjem maslaca sa maslinovim uljem u tavi za prženje. Dodajte nasjeckani češnjak 30tak sekundi prije dodavanja ijednog sloja škampi. Zasoliti i zapapriti. Nemojte pretrpavati tavu, ako kuhate veliki broj škampi, učinite ih u manjim serijama. Kuhati škampe samo oko jedne minute po strani, ovisno o veličini. Budite oprezni da ne raskuhate škampe.

Izvadite kozice iz tave i dodajte limunov sok i vino ( te vaš omiljeni začin )Kuhati umak upola vremena te vratiti škampe u tavu, tako da bude zajedno s travama i limunom. Lagano razbacivajte zajedno sve to skupa u tavi narednih 1 minutu ili dvije prije nego stavite u kuhanu tjesteninu.

Posluživanje:
Poslužite s limunovim kriškama za ukras te na vrh parmezan i sir po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...