23. 02. 2012.

Recept - Scotch kuhana jaja


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->

Po posebni  zahtjev jednog čitatelja.
Nisam veliki obožavatelj jesti doručak ujutro, ali volim dobru užinu.  Fan sam dobrih marendi te ovaj recept će ići u tu svrhu dosta dobro.

Scotch kuhana jaja



(na slici je s pečenom češnjaku pire krumpira, pržena rajčica i francuski tost kruh)

za 6 jaja
0.45 kg svojih omiljenih kobasica, nekuhanih
6 jaja
1 jaje + 2 žlice vode za smjesu jaja
¾ šalice fine mrvice kruha ili crackera
Ulje za prženje

Prokuhajte 6 velikih jaja za oko 10-12 minuta. Uronite tvrdo kuhana jaja u hladnu vodu i ostavite ih stajati 10 minuta te ih očistite od ljuske. Osušite jaja s papirnatim ručnicima, a zatim ih uvaljajte u brašno potom u smijesu jaja i vratiti ponovno u brašno.
Podijelite kobasice u 6 dijelova i svaki dio koristiti za pokrivanje jednog jaja. Ja smatram da kobasice mesa treba umetnuti u brašno da se ne bi ljepili za vaše ruke. Narežite meso kobasica na tanki ovalni oblik i jaje postavite u sredinu. Zamotajte ga te krajeve spojite skupa i učvrstita čaćkalivom, pokrivajući tako cijelo jaje. Tako zamotano jaje umetnite u brašno potom u smjesu jaja, a zatim u mrvice kruha ili kreker mrvica. To se onda može pržti u ulju preko srednjeg niskog plamena okretajući dobro, do zlatno smeđe boje. Ili se mogu peči na 175 stupnjeva C u pećnici na oko pola sata.


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...