23. 02. 2012.

Recept - Plodovi mora s tjesteninom i sirom


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->

Sviđa mi se korištenje bilo kojeg dimljenog sira u umaku od badema i podloge s pomiješanim mrvicama, ukusan je dodatak.


Plodovi mora s tjesteninom i sirom

za 4-6 porcija

Započnite kuhanje 
2 šalice srednje veličine školjkaste tjestenine

Također ćete trebati oko 
0.45kg plodovi mora
Nekuhanih kozica ili srednje veličine školjka ili velike komade skuhanog jastoga, rakova ili kombinacijom svih navedenih.


Za umak:
U mikrovalnoj pećnici, opariti
2 šalice punomasnog mlijeka

U srednjoj tavi za umake preko srednje topline, kuhati zajedno oko 2 minute
3 žlice maslaca
2 žlice brašna
¼ žličice crnog papra
½ žličice morske soli

Mješajući stalno, polako sipati u opareno mlijeko. Nastavite kuhati još 2 minute uz stalno miješanje.Razmutiti u:

10 dkg dimljenom siru, naribanom (možete zamijeniti i s parmezanom)
1 žličica estragona
2 žlice senfa

Ručnom željeznom rešetkom i pomiješati zajedno
15 dkg mozzarella
15 dkg  Elmmentaler, švicarski sir, ili neki po vašim željama.

8-10 šalica maslaca stavite u tepsiju. Stavite 1/3 tijesta na dnu posude. Ulijte 1/3 umaka. Postaviti po tome polovinu plodova mora na površinu. Ponavljajte slojeve te završava sa sirom na vrhu.

preljev
1 šalica kreker ili krušne mrvice 
1/2 šalice badema
2 žlice rastopljeni maslac
1 žličica estragona
Prstohvat crnog papra.

Pokrijte lonac jela i pecite na 190 stupnjeva C na oko 30 minuta. Otkriti i kuhajte 15 minuta dulje. Ako ovaj recept udvostručite, dodajte dodatno vrijeme pečenja  i  veći lonac za jelo.
http://uzitak-okusa.blogspot.com/2012/03/recepti-za-kolace-sladoled-od-vanilije.html

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...