20. 02. 2012.

Recept - Nadjev od marelica i lješnjaka


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Par recepata danas za poseban zahtjev čitatelja koji je želio nekoliko novih recepata kao prilog za svoju nedjeljnu pečenu večeru. Ova dva recepta su dokazali popularnost kod ljudi koji su ih pokušali tijekom godina. Pečena Mrkva s Medom i Metvicom recept je prethodno objavljena, pogledajte među receptima.


Nadjev od marelica i lješnjaka



Sastojci
3 žlice ekstra djevičansko maslinovo ulje
3 režnja nasjeckanog češnjaka
6 šalica francuski ili talijanski kruh izrezati u male kocke
3 žlice suhog mažurana
1 žličica mljevenog cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
½ žličice mljevenog crnog papra
Soli
½ šalice grubo sjeckanih prženih lješnjaka
¾ šalice sjeckane sušene marelice
¼ šalice rastopljeni maslac
1 šalica pileće dionica


Priprema
Pirjajte češnjak na maslinovom ulju i dodati preostale sastojke. Ubacite zajedno i koristiti kao nadjev za piletinu ili svinjsko meso.

Možete ga kuhati u lonac pokriveno na 150 stupnjeva C na oko pola sata.














Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...