02. 03. 2012.
Recept - Fini Umak za ribu
Topli Umaci
Sastojci:
6 jaja
1/4 L bijelog vina
7 dkg masla ili 3 žlice finog ulja
1/4 L juhe od ribe
1 limun
2 žlice kapara
1 kiseli krastavac
2 - 3 slane srdele
Priprema:
U 6 tvrdo kuhanih i dobro protisnutih žumanjaka doda se 1/4 L bijelog vina, 7 dkg masla ili 3 žlice finog ulja i 1/4 L juhe od kuhane ribe. Sve skupa se u kotliću tuče na pari dok ne postane tvrdo. Potom se doda i sok od 1 limuna, 2 žlice isjeckanih kapara, na kockice isjeckan 1 kiseli krastavac i 2 - 3 sitno isjeckane slane srdele.
Posluživanje:
Ovaj umak je veoma ukusan i pikantan. Posluži se uz ribu, te ovim umakom može se politi i puding od ribe.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar