02. 03. 2012.
Recept - Umak od rajčica
Topli Umaci
Sastojci:
1/2 kg zrelih rajčica
nekoliko listova peršina
češnjak
2-4 dcl ulja
sol i papar
malo šećera
nekoliko listića bosiljka
Priprema:
Umak od rajčica možemo prirediti na dva načina, jednostavniji i sa dodacima koji daju umak finog okusa. Za 4 osobe uzme se 1/2 kg zrelih rajčica, par listova peršina, češnjaka, 2-4 dcl ulja, soli, papra i malo šećera tako da oduzme kiselinu.
Najprije se rajčice popare kipućom vodom, oguli korica te se razrežu na polovice i ocijediti sjeme i sok. U posudi se stavi 3 žlice ulja, sitno isjecka peršina, par listića bosiljka i procijeđeni sok od rajčica. Ovo se sve stavi da prokuha, zatim na laganoj vatri još se jedan sat kuha bez miješanja te se doljeva voda. Kad ulje dođe na površinu, umak je gotov.
Posluživanje:
Izmješa se i posluži uz kuhano meso, najčešće uz kuhanu bravetinu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar