02. 03. 2012.
Recept - Umak od luka i lučice
Topli Umaci
Sastojci:
2 žlice masti
3 žlice šećera
4 luka ili 10 kom. lučica
2-3 žlice finog brašna
juha
malo kvasine ( octa ) ili limunova soka
sol i papar
Priprema:
U 2 žlice dobro ugrijane masti doda se 3 žlice šećera i pusti se da dobro zažuti. Zatim se unutra naspe 4 lisnato izrezanog luka ili 10 kom. lučica, te se u zaprženo doda 2-3 žlice finog brašna, pusti se da tamno zaprži, dolije se juha i kuha se neko vrijeme na laganoj vatri. Zatim se procijedi kroz cijedilo te se doda malo kvasine ( octa ) ili po ukusu malo limunova soka, soli i papra po želji.
Posluživanje:
Služi se uz restani krumpir kao prilog.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar