01. 03. 2012.
Recept - Pileći paprikaš
-->
Sastojci:
2 pileta
15 dkg suhe slanine
3 velika luka
1 žlica paprike
2 rajčice
1 zelena paprika
1 žličica koncetrata od rajčica
čaša juhe ili vode
Priprema:
Izreže se na kocke 15 dkg suhe slanine, stavi na vatru i miješa u posudi dok ne postane prozirno. Zatim se doda 3 velika izribana luka, 1 žličica paprike i na komadiće izrezana 2 pileta i pusti da poklopljeno pirja tako dugo dok sok ne nestane. Češće se miješa.
U ljetno doba se doda 2 oguljene protisnute rajčice i 1 zelena paprika.
U zimi se stavi žličica razrijeđena koncetrata od rajčica.
Digne se poklopac te miješa dok meso ne dobije boju, potom se dolije čaša juhe ili tople vode i pusti dalje da pirja, ali se ne smije prekinuti.
Posluživanje:
Ukrasiti u zdjeli i poslužiti žličnjacima od brašna ili pirjanom rižom. Uslast.....:)))
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar