02. 03. 2012.
Recept - Umak tartar u orginalu
Hladni Umaci
Sastojci:
4 jaja
1 žličica gorušice
1 žličica šećera
4 žlice ulja
1 limun
sol i papar
1 žlica vina ili slabe kvasine
malo luka
1 kiseli krastavac
malo peršina
Priprema:
Miješaju se 4 tvrdo kuhana, pasirana žumanjka, doda žlica gorušice, žličica šećera i dobro se promiješa. Tome se doda kap po kap 4 žlice ulja i sok od jednog limuna, te sol i papar i žličica slabog bijelog octa ili vina. Sitno se sjecka malo luka, 1 kiseli krastavac i malo peršina. Sve se to dobro izmješa i spremno je za posluživanje.
Posluživanje:
Uz pečenu ili prženu ribu....a super ide i uz škampe ili rakove.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar