02. 03. 2012.
Recept - Umak zeleni
Hladni Umaci
Sastojci:
1 jaje
1 žlica peršina
pupe od kruha
1-2 slane srdele
3 žlice kvasine
sol i papar
1 režanj češnjaka
1 žlica kapara
Priprema:
Uzme se jedan tvrdo kuhan žumanjak, žlica isjeckanog peršina, pupe od kruha namoćene u vodu, 1-2 slane srdele, 3 žlice ulja i žlica octa te sol i papar.
Sve se pasira: žumanjak, kruh i slane srdele, doda peršin, sol, papar i ulje, tako da bude 3-4 žlice umaka.
Po želji se može dodati i 1 režanj isjeckanog češnjaka i 1 žlica isjeckanih kapara tako da bude pikantnije.
Posluživanje:
Ovaj hladni umak poslužuje se uz kuhanu ribu ili bilo koje kuhano meso i perad.....uslast :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar