01. 03. 2012.
Recept - Goveđi Biftek
-->
Sastojci:
goveđi file
ulje
češnjak
brašno
sol
mast
jaja
maslac
Priprema:
Pisana pečenka ( tile goveđi ) pusti se da odleži koji dan u hladnom te se lagano protuče da omekša. Nareže se na 2cm debele kolute i premaže se percem namočenim u ulju te pospe isjeckanim sitnim češnjakom.
Svaki se komad savije i stavi na tanjur na hladno mjesto. Prije pripremanja, odstrani se češnjak, meso lagano zabrašni, osoli i prži se naglo na ugrijanoj masti oko 2min. Na štednjaku se pripravi ugrijana posuda u kojoj se isfrigaju jaja na oko s maslacem.
Posluživanje:
Poslužite s pirjanim povrćem te bifteke odmah poslužujete
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar