02. 03. 2012.
Recept - Umak od kapara za perad
Topli umaci
Sastojci:
1 žlica masti
1 žlica brašna
1/4 L juhe
1 čaša bijelog vina
limunova kora
1/2 limuna
2 žlice kapara
2 jaja
malo soli
Priprema:
Ugrije se 1 žlica masti i zamješa 1 žlica brašna da zažuti, dolije se 1/4 L dobre juhe, 1 čaša bijelog vina, malo isjeckane limunove kore te se posoli i sve skupa pustimo da prokuha. Nakon malo vremena doda se sok od 1/2 limuna i 2 žlice isjeckanih kapara. Prije posluživanja dodaju se dva sirova žumanjka i dobro izmješaju.
Posluživanje:
Posluži se uz perad ili možete i s teletinom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar