-->
Puno pozdrava i zahvala Saneli i njenim nama dragim, sočnim te ukusnim receptima.
Sastojci:
100 g margarina
120 g šećera
175 g čokolade za kuhanje
75 g brašna
6 jaja
1 i pol čajna žlica praška za pecivo
100 g kandiranog đumbira (može i svježi đumbir)
Priprema:
Izmiksajte šećer s margarinom da dobijete glatku kremastu smjesu.
Čokoladu otopite na pari i odmah ju umiksajte u smjesu s margarinom. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa žumanjke umiksajte u smjesu od margarina.
Brašno prosijajte s praškom za pecivo pa ga pomalo dodavajte u smjesu od maslaca, stalno miješajući.
Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg pa ga lagano umiješajte u pripremljenu smjesu.
Đumbir narežite na komadiće i kuhačom ga umiješajte u smjesu.
Četvrtasti lim za pečenje (30 cm x 20 cm) namastite i pobrašnite pa u njega rasporedite smjesu.
Pecite oko 1 sat na 180 stupnjeva.
Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu.
Po želji, kolač prelijte rastopljenom čokoladom ili ga posipajte šećerom u prahu.
Recept je sa stranice:
http://umojojkuhinji.blog.hr/
*Recept se temelji na receptu iz časopisa "Svijet: Kuhinja", b3. 3., 2005.
Nema komentara:
Objavi komentar