10. 03. 2012.

Recepti za kolaće - Kocke s lubenicom


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Puno pozdrava i zahvala Saneli i njenim nama dragim, sočnim te ukusnim receptima.


Kocke s lubenicom


Sastojci:
Biskvit
75 g čokolade za kuhanje
5 jaja
prstohvat soli
175 g šećera
100 g brašna
75 g gustina
4 žlice kakaa
pola praška za pecivo
Nadjev i krema
800 g očišćene lubenice
1 paketić bijele želatine u prahu (10 g)
1 l biljnog šlaga

Priprema:
Za biskvit, na pari otopite čokoladu, ostavite ju da se hladi.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg. Postupno dodavjte šećer i miksajte da se šećer rastopi. Zatim umiješajte mlaku čokoladu i žumanjke.
Pomiješajte brašno s gustinom, kakaom i praškom pa pjenjačom lagano umiješajte u smjesu od čokolade i jaja.

Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite, na njega razmažite smjesu.
Pecite oko 12 min u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Kuhinjsku krpu posipajte kristal šećerom i na njega istresite vrući biskvit, odlijepite papir s biskvita, ali ostavite papir na njemu dok se hladi.

Za kremu, želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.

Lubenicu narežite na komade veličine (1 cm x 2 cm). Obrišite ih papirnatim ubrusom.
Sok koji se nacijedio dok ste rezuckali lubenicu možete sačuvati i njime nakapati biskvit.

Izmiksajte biljni šlag. 
Odvojite oko 8 žlica šlaga za ukrašavanje.

Želatinu rastopite na laganoj vatri, pazite da ne zakuha.
Rastopljenu želatinu najprije pomiješajte s nekoliko žlica šlaga za kremu, dobro izmiksajte, a onda dodajte i preostali šlag za kremu i sve dobro izmiksajte.
Dodajte lubenicu i lagano promiješajte kuhačom.

Biskvit stavite u lim i na njega ravnomjerno nanesite šlag s lubenicom.
Sačuvanih 8 žlica šlaga valovito razmažite po šlagu s lubenicom.
Stavite u hladnjak da se kolač rashladi.



Image and video hosting by TinyPic






Recept je sa stranice: 
http://umojojkuhinji.blog.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...