02. 03. 2012.

Recept - Fini Umak za ribu


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna

Topli Umaci


Sastojci:
6 jaja
1/4 L bijelog vina
7 dkg masla ili 3 žlice finog ulja
1/4 L juhe od ribe
1 limun
2 žlice kapara
1 kiseli krastavac
2 - 3 slane srdele


Priprema:
U 6 tvrdo kuhanih i dobro protisnutih žumanjaka  doda se 1/4 L bijelog vina, 7 dkg masla ili 3 žlice finog ulja i 1/4 L juhe od kuhane ribe. Sve skupa se u kotliću tuče na pari dok ne postane tvrdo. Potom se doda i sok od 1 limuna, 2 žlice isjeckanih kapara, na kockice isjeckan 1 kiseli krastavac i 2 - 3 sitno isjeckane slane srdele.


Posluživanje:
Ovaj umak je veoma ukusan i pikantan. Posluži se uz ribu, te ovim umakom može se politi i puding od ribe.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...