04. 03. 2012.

Recept - Lazanje s višnjama


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->

Puno pozdrava i zahvala Saneli i njenim nama dragim, sočnim te ukusnim receptima.

Lazanje s višnjama



Sastojci:
800 ml mlijeka 
2 praška za puding od vanilije 
20 g gustina 
60 g šećera 
250 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja 
2 jaja + 4 žlice šećera 
1 staklenka kompota od višanja
8-10 listova lazanja koje ne treba kuhati 

Priprema:
100 ml mlijeka pomiješajte s 2 pudinga od vanilije, 20 g gustina i 60 g šećera. 
700 ml mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. 
Puding potpuno ohladite u hladnjaku. 

Istucite 250 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja. 
Posebno izmiksajte 2 bjelanjka s 2 žlice šećera. 
Posebno izmiksajte 2 žumanjka s 2 žlice šećera. 
Ohlađeni puding dobro izmiksajte pa u njega umiksajte šlag, pripremljeni snijeg i pripremljene žumanjke. 

Višnje ocijedite, sačuvajte sok. 
Odvojite 1/3 pudinga, a u ostatak umiješajte višnje. 
Pripremite 8-10 listova lazanja koje ne treba kuhati. 

Vatrostalnu posudu premažite maslacem i po dnu prelijte 5 žlica soka od višanja. Na to složite listove lazanja, poškropite ih s 4 žlice soka od višanja i premažite ih s pola pudinga s višnjama. Taj sloj ponovo prelijte s 4 žlice soka pa složite listove lazanja i njih prelijte s 4 žlice soka i premažite ostatkom pudinga s višnjama. Taj sloj opet prelijte s 4 žlice soka i gore složite ostatak lazanja. Njih ponovo preliti s 4 žlice soka i premažite pudingom koji ste odvojili. 

Pecite 45-50 minuta, prvih 20 minuta pokriveno (poklopcem ili aluminijskom folijom). 
Ako pred kraj pečenja odozgo previše potamni, prekrijte folijom. 
Ostavite da se lazanje malo ohlade pa ih posipajte šećerom u prahu. Možete ih poslužiti tople ili hladne, uz sladoled, šlag…





Recept je sa stranice: 
http://umojojkuhinji.blog.hr/

*Recept se temelji na receptu iz časopisa: Lisa – Čarolija okusa, br.1, 14. 12. 2006.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...