04. 03. 2012.

Recepti za kolaće - Spužvasta torta


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Puno pozdrava i zahvala Saneli i njenim nama dragim, sočnim te ukusnim receptima.


Spužvasta torta




Sastojci:
2 bjelanjka 
150 g šećera kristala 
100 g šećera u prahu 
50 ml tople vode 
20 g želatine u prahu 
voćni ekstrakt 

Priprema:
2 bjelanjka, 150 g šećera kristala, 100 g šećera u prahu i 50 ml tople vode miksati na najvećoj brzini 10 min.

20 g želatine u prahu preliti vodom prema uputi i ostaviti da nabubri. 
Otopiti želatinu na laganoj vatri i uliti u gornju smjesu pa sve zajedno miksati 15 min na najvećoj brzini.

Lim (kalup za torte) obložiti papirom za pečenje (papir ne smije biti namašten, eventualno ga možete posipati s malo brašna, ali nije potrebno). 

Smjesu podijeliti na dva dijela, jedan dio uliti u pripremljeni kalup.
U drugu polovicu dodati ekstrakt po želji (na slici je verzija s ekstraktom kivija) i dobro izmiksati, preliti po prvom dijelu. 

Staviti u pretinac za zamrzavanje na dva sata. 
Stvrdnutu tortu zvaditi iz kalupa i pažljivo odlijepiti papir.
Ukrasiti po želji ili jednostavno posuti kokosom.

Rezati nožem umočenim u vruću vodu. 
Ovisno o tome koliko bjelanjaka imate povećajte količinu ostalih sastojaka, podijelite smjesu na više dijelova i u svaki dio dadajte neki drugi ekstrakt.




Recept je sa stranice: 
http://umojojkuhinji.blog.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...