02. 03. 2012.

Recept - Umak od kapara za perad


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna

Topli umaci


Sastojci:
1 žlica masti
1 žlica brašna
1/4 L juhe
1 čaša bijelog vina
limunova kora
1/2 limuna
2 žlice kapara
2 jaja
malo soli


Priprema:
Ugrije se 1 žlica masti i zamješa 1 žlica brašna da zažuti, dolije se 1/4 L dobre juhe, 1 čaša bijelog vina, malo isjeckane limunove kore te se posoli i sve skupa pustimo da prokuha. Nakon malo vremena doda se sok od 1/2 limuna i 2 žlice isjeckanih kapara. Prije posluživanja dodaju se dva sirova žumanjka i dobro izmješaju.


Posluživanje:
Posluži se uz perad ili možete i s teletinom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...