02. 03. 2012.

Recept - Umak zeleni


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna

Hladni Umaci


Sastojci:
1 jaje 
1 žlica peršina
pupe od kruha
1-2 slane srdele
3 žlice kvasine
sol i papar
1 režanj češnjaka
1 žlica kapara


Priprema:
Uzme se jedan tvrdo kuhan žumanjak, žlica isjeckanog peršina, pupe od kruha namoćene u vodu, 1-2 slane srdele, 3 žlice ulja i žlica octa te sol i papar.
Sve se pasira: žumanjak, kruh i slane srdele, doda peršin, sol, papar i ulje, tako da bude 3-4 žlice umaka.
Po želji se može dodati i 1 režanj isjeckanog češnjaka i 1 žlica isjeckanih kapara tako da bude pikantnije.


Posluživanje:
Ovaj hladni umak poslužuje se uz kuhanu ribu ili bilo koje kuhano meso i perad.....uslast :)

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...