02. 03. 2012.

Recept - Umak tartar u orginalu


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna

Hladni Umaci


Sastojci:
4 jaja
1 žličica gorušice
1 žličica šećera
4 žlice ulja
1 limun
sol i papar
1 žlica vina ili slabe kvasine
malo luka
1 kiseli krastavac
malo peršina


Priprema:
Miješaju se 4 tvrdo kuhana, pasirana žumanjka, doda žlica gorušice, žličica šećera  i dobro se promiješa. Tome se doda kap po kap 4 žlice ulja i sok od jednog limuna, te sol i papar i žličica slabog bijelog octa ili vina. Sitno se sjecka malo luka, 1 kiseli krastavac i malo peršina. Sve se to dobro izmješa i spremno je za posluživanje.


Posluživanje:
Uz pečenu ili prženu ribu....a super ide i uz škampe ili rakove.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...