03. 03. 2012.

Recepti za kolaće - Torta od bjelanjaka s kremom


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Puno pozdrava i zahvala Saneli i njenim nama dragim, sočnim te ukusnim receptima.


Torta od bjelanjaka s kremom




Sastojci i Priprema:
Ovisno o tome koliko bjelanjaka imate možete biskvit ispeći samo od bjelanjaka.
Ja sam imala samo 3 bjelanjka kojima sam dodala oko 5 žlice šećera, 4 žlice brašna i oko 100 g suhog nasjeckanog voća. Ispekla sam biskvit u kalupu promjera 24 cm.

Smeđi biskvit je napravljen od:
3 jaja
3 žlice brašna
3 žlice šećera
1 žlice kakaa
2-3 žlice mlijeka

Izmiksajte bjelanjke u snijeg, postupno dodavajte šećer. Zatim dodajte jedan po jedan žumanjak, brašno, kakao i mlijeko. 
Okrugli kalup promjera 24 cm namastite i pobrašnite pa ulijte pripremljenu smjesu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 10 min.
Biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

A krema je napravljena od
1 l soka od crvene naranče iz tetrapaka 
2 praška za puding od vanilije
5 žlica šećera 
20 g želatine u prahu

Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.
Zakuhajte 600 ml soka od trešnje iz tetrapaka. 
U 100 ml tog soka razmutite šećer i pudinge i skuhajte puding. 
U vrući puding umiješajte želatinu.

Preljev
5 žlica ruma
3 žlice vode
- pomiješajte vodu s rumom

Ukras 
kokosovo brašno
crvene Hubba Bubba žvakaće gume za izradu ruža

Ako imate na raspolaganju veću količinu bjelanjaka (6-8) ispecite bijeli biskvit kako sam opisala (u okruglom kalupu promjera 24 cm), ohladite ga i prerežite ga jednom vodoravno da dobijete dvije kore (pa ne trebate peći «smeđi» biskvit).

Obruč za torte obložite papirom za pečenje.
U obruč stavite 1 koru, natopite ju preljevom, premažite polovicom tople kreme i poklopite drugom korom. Tu koru natopite ostatkom preljeva i premažite ostatkom kreme.

Tortu stavite u hladnjak da se krema stvrdne.
Od Hubba Bubba žvakaćih guma izradite ružice. Dok izrađujete ruže odlažite ih na papir za pečenje. Ako ih odlažete na tanjur, stol itd. mogle bi se zalijepiti za podlogu pa ćete ih deformirati dok ih odljepljujete. Nemojte ih primati odozgo i stiskati jer će se također deformirati.
Tortu izvadite iz kalupa, skinite papir za pečenje, odozgo pospite kokosom i ukrasite izrađenim ružama.




Recept je sa stranice: 
http://umojojkuhinji.blog.hr/


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...