01. 03. 2012.

Recept - Teletina na ulju


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
TELETINA - teleće meso je mekano i brzo se kuha. Može se prirediti na tri naćina: na tignju, u pečnici ili na žaru. Na tignju je najjednostavnije. Meso se uvijek stavlja u tiganj kad je mast dobro ugrijana, jer je teleće meso mekano, sočno i bogato bjelančevinama i ne bi se dobro ispržilo ako mast ne bi bila dobro ugrijana.
Preporučuje se meso prati neposredno prije upotrebe te dobro i pažljivo osušiti da ne bi dobila neukusnu blijedu boju. Neki naćini zahtjevaju da se lagano zabrašni, pirjanju i pečenju zahtjeva se mnogo pažnje. Pečnica, u prvom redu, mora biti jako ugrijana prije nego se stavi meso peći, kako bi se sve bjelančevine i sokovi zadržali u mesu. Kad se peće na gradelama, one također moraju biti dobro ugrijane.


Teletina na ulju




Sastojci:
60 - 80 dkg teleće mekaći ( pupe )
10 dkg suhe slanine
brašno
ulje za prženje
sol
1/2 luka 
sok od rajčica ili žličica koncetrata rajčice
voda


Priprema:
Pupa od buta izreže se u prikladne komade i lagano protuće. Svaki komad se osoli i nabode komadićima slanine, zabrašni s obje strane i prži u vrućem ulju. Poprženo se povadi na tanjur, a u istom ulju zaprži se 1/2 sitno isjeckanog luka, 5 dkg male kockice izrezane suhe slanine, sok od svježih rajčica i žličica koncetrata od rajčica. Kad je sve ovo dobro užutilo, nalije se još malo vrele vode, složi se unutra teletina te se kuha oko 45min.


Posluživanje:
Služi se s pečenim krumpirom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...