04. 03. 2012.

Recept - Kuhani svitak s blitvom


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Puno pozdrava i zahvala Saneli i njenim nama dragim, sočnim te ukusnim receptima.




Kuhani svitak s blitvom




Sastojci:
Tijesto
250 g brašna
2 jaja
sol
oko 80 ml vode
Nadjev
500 g blitve (može i špinat)
2 crvena luka srednje veličine
1 češanj češnjaka
250 g svježeg kravljeg sira
2 jaja
75 g parmezana
75 g emmentalera
sol, papar
muškatni oraščić

Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite čvrsto tijesto i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi.
Blitvu operite, osušite i trokutasto odrežite središnji, bijeli, zadebljani dio i stabljiku. 






(*Budući da se središnji bijeli dio blitve ne upotrebljava, možete ga upotrijebiti u receptima:
Pita od stabljiki blitve -uskoro objavljeno
Pohane stabljike blitve -uskoro objavljeno
Zapečene stabljike blitve ) -uskoro objavljeno

Zeleni dio blitve narežite na rezance.
Obje vrste luka nasjeckajte i popržite pa dodajte blitvu (ili špinat), 60 ml vode te sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri 10 min. Ostavite da se ohladi.
Svježi sir izmiješajte s jajima i začinite. 
Parmezan i emmentaler naribajte.
Tijesto razvaljajte u kvadrat i premažite ga smjesom od sira, a po njemu rasporedite blitvu i posipajte ribanim sirom. 

Narolajte u roladu i zamotajte u pamučnu krpu, krajeve zavežite špagom kao bombon. 
Roladu stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte 50 min na najslabijoj vatri. 
Kuhanu roladu izvadite iz krpe i ostavite da se malo ohladi pa poslužite.





Recept je sa stranice: 
http://umojojkuhinji.blog.hr/
*Recept je iz časopisa «Burda Moden».

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...