09. 03. 2012.

Recept za kolaće - Kolač od kokosa i ananasa


Naslovnica          Izbornik        Forum        Recept  Tjedna
-->
Puno pozdrava i zahvala Saneli i njenim nama dragim, sočnim te ukusnim receptima.


Kolač od kokosa i ananasa


Sastojci:
Tijesto
200 g brašna
1 žumanjak
prstohvat soli
1 vanilin šećer
120 g šećera
120 g hladnog margarina, narezanog na listiće
2-3 žlice kiselog vrhnja
+
masnoća i krušne mrvice za lim
Biskvit od bjelanjaka
3 bjelanjka
100 g šećera
1 vanilin šećer
75 g kokosovog brašna
20 g brašna
pola peciva od prethodnog dana
+
kompot od ananasa narezanog na kockice (ili na kolutiće, pa ih narežite na kockice)
Krema
600 ml soka od ananasa iz tetrapaka
2 praška za puding s okusom slatkog vrhnja
3 žlice šećera
+
kokosovo brašno za posipanje

Priprema:
Za tijesto, brašno prosijajte u posudu, dodajte sve ostale sastojke i brzo zamijesite tijesto.
Od tijesta oblikujte kuglu, zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
Ocijedite kockice ananasa.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, papir namastite i posipajte krušnim mrvicama. Razvaljano tijesto stavite u kalup, oblikujte rub visine 2-3 cm. Tijesto nabockajte vilicom i po njemu rasporedite polovicu ukupne količine kockica ananasa.
Pecite 20 min u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Za biskvit od bjelanjaka, bjelanjke izmiksajte uz prstohvat soli u čvrst snijeg.
Dodajte obje vrste šećera i miksajte da se šećer otopi.
Pecivo sitno naribajte pa ga zajedno s kokosovim brašnom i običnim brašnom umiješajte u smjesu od bjelanjaka.
Kolač izvadite iz pećnice, odmah ga premažite smjesom od bjelanjaka, odozgo zagladite.
Vratite u pećnicu i pecite 20-30 min na 180 stupnjeva (kolač odozgo ne smije ostati bijel, nego mora dobiti sasvim svijetlu, lagano smeđkastu boju).
Kolač ostavite u limu da se ohladi.

Za kremu, zakuhajte 550 ml soka.
50 ml soka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding.
Na zakuhanom soku skuhajte puding. Maknite s vatre i odmah umiješajte preostale kockice ananasa (možete ih narezati da budu manje) i prelijte vruću kremu po kolaču.
Kad se krema ohladi izvadite kolač iz kalupa, odlijepite papir, kolač odozgo posipajte kokosovim brašnom.




Recept je sa stranice: 
http://umojojkuhinji.blog.hr/
*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Lisa: Čarolija okusa», br. 11, 19. 10. 2006.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...